Események

Egy csomó esemény volt betervezve erre a félévre, de a járvány miatti káosz, átmenetileg felülírta ezeket. De sebaj, átköltöztem a szájbertérbe. 

 

Boldogan tettem eleget Vas Dóra meghívásának, hogy a Kríziskommunikációs meetup-on beszéljek arról, hogy milyen egy válságálló szervezeti kultúra. Dóra össze is foglalta egy cikkben.

Ismét a CHN Mesteri Esték sorozat vendége leszek. Két nagyszerű vezetővel beszélgetek. Hodossy Lajos a ROCHE és Gazsi Zoltán az Eisberg ügyvezető igazgatójával a vezető és a vezetés emberi aspektusairól lesz szó meg még annyi minden másról...

2o2o. április 29.

Arról beszégettünk, hogy miként kell home office-ban dolgozó munkatársakat vezetni. Milyen lehetőségeket és veszélyeket hordoz magában a kényszerű bezárkózás?

Itt nézheted vissza a felvételt:

https://www.youtube.com/watch?v=w6WCkCeemx0&feature=youtu.be

2o2o. április 2.

A Coaching Határok Nélkül Mesteri Esték programsorozatában arról beszéltem, hogy milyen típusú transzformációk vannak és mi a szerepe ebben a vezetőnek. Ja és persze a pszichológiai biztonság is szóba került!

2o2o. március 31.

A szürke ötven árnyalata címmel beszélgetünk a Díjbeszedő Rt. vezetőivel arról, hogy milyen színűnek látják a szervezeti kultúrát és milyen módszerekkel lehet elérni azt, hogy vezetőként egy másmilyen színűt varázsoljanak belőle.

Breakfast and Learn: kellemeset a hasznossal. Inspiráló reggeli!

2o2o. január 31.

Közösségi és jövőtudatos gondolkodás a fenntarthatóság jegyében. Minden változás alapja az ember, aki akkor tud a változás motorja lenni, ha pszichológiailag biztonságos környezetben dolgozhat. Erről tartok előadást ezen a találkozón. Ja és bónusz, hogy Béres Alexandra is ott lesz. Majd behúzom a hasamat:)

https://www.facebook.com/events/naphegy-%C3%A9tterem-%C3%A9s-terasz/inspir%C3%A1ci%C3%B3s-tal%C3%A1lkoz%C3%A1sok-2-v%C3%A1ltoz%C3%A1s-2020-a-fordul%C3%B3pont-%C3%A9ve/2607034059346326/

2o2o. február 2o.

ELNAPOLVA!

Egyénileg már fontos a zöldülés, oké, de hogy váljon ez tudatosan a vállalati kultúra részévé?

Melyek azok a kommunikációs eszközök, platformok, módszerek, melyek segítségével egy kezdeményezés vállalatszintűvé tudja kinőni magát, és hosszú távon a kultúra részévé képes válni? Használod az összeset?  És az előadás után workshopot is tartok azoknak, akik gyakorlatban is szeretnék elindítani a kultúraváltást.

http://hrpwr.hu/esemeny/ecoffice_zold_iroda/index.php

2o2o. március 19.

ELNAPOLVA!

Nagyon boldog vagyok, hogy megint meghívtak a ShareIT Lab rendezvényére. Kételyek, kudarcok, padlóról való felállás. Na erről bőven lesz mit mondanom:)

https://www.eventbrite.com/e/break-into-tech-valtozassal-jaro-kudarcok-tickets-96410453261?fbclid=IwAR0GuVE_0Sup4_quYw19JY6Pou68Bv9KNItVSKEFMPwAcneMHnNbXJsE4Hc

2o2o. március 1o.

ELNAPOLVA!

Te miért szorongtál? -ez annak a kerekasztal beszélgetésnek a címe, amin elmondhatom a saját tapasztalataimat. Nagyon fontosnak tartom, hogy nyíltan beszéljünk a mentális egészségről és örülök, hogy ennek a programnak részese lehetek.

https://wellbeing.hu/mental-health-forum/

2o2o. március 31.

ELNAPOLVA!

Egy igazi csemegének ígérkező esemény: A toborzási nonferencia - the recruiting unconference

Hogy mi a téma? "Van ez az egy életed"

Mondom, hogy izgi lesz!

https://trubudapest.com/2020/02/17/van-ez-az-egy-eleted/

2o2o. május 21.

ELNAPOLVA!

professional rebel

+36 305206090

A vállalati transzformációval úgy vannak a vezetők, mint a tinik a szexszel: senki nem tudja pontosan, hogy kell csinálni, de mindenki erről beszél...